Gazi Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Lisans Diploması TYÇ Kapsamında Uluslararası Tanınırlık Kazandı
12 Mart 2024 | 14:13

Türkiye Cumhuriyeti Mesleki Yeterlilik Kurumu Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ); ilk, orta ve yükseköğretim dâhil genel, mesleki ve akademik eğitim ve öğretim programları ve diğer öğrenme yolları ile kazanılan yeterliliklerden kalite güvencesi sağlanmış olanları kapsayan ülkemize özgü ulusal yeterlilik çerçevesidir. TYÇ, ülkemizdeki tüm diploma, belge ve sertifikalar arasından kalite güvencesi sağlanmış olanları Türkiye Yeterlilikler Veri Tabanı gibi araçlar vasıtasıyla tutarlı ve anlaşılır bir sistemle yeniden tanımlamayı, seviyelendirmeyi ve böylece hareketliliği temin etmeyi amaçlar.

19/11/2015 tarihli ve 29537 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi'nin Uygulanmasına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik ve ilgili mevzuat düzenlemeleri uyarınca yeterliliklerin TYÇ’ye yerleştirilmesine ilişkin kararlar TYÇ Yönetim Yapıları tarafından alınmaktadır. TYÇ’ye yerleştirilen yeterliliklere ait diploma ekleri, transkript ve mezuniyet belgeleri üzerinde TYÇ Logosu kullanılacaktır.

Bu kapsamda TYÇ Kurulu Fakültemizde yer alan ve program akreditasyonuna sahip olan Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Programının Lisans Diplomasının (TR0030217388) 06.12.2023 tarihinde TYÇ’nin ilgili seviyesine (6. seviyeye) yerleştirilmesine karar vermiştir  (https://portal.tyc.gov.tr/yeterlilik/fizyoterapi-ve-rehabilitasyon-lisans-diplomasi-TR0030217388.html)

Bir yeterliliğin TYÇ’de yer alması;

  • Öğrenme kazanımları yaklaşımıyla tanımlandığı,
  • Kalite güvencesinin sağlandığı,
  • Yeterliliğe yönelik süreçlerinin güvenilir ve şeffaf olduğu
  • Diğer yeterliliklerle arasındaki ilişkinin net olarak açıklandığı,
  • Eğitim kurumları ve işverenler tarafından kabul edildiği
  • Avrupa Yeterlilikler Çerçevesine açık bir referans taşıdığı anlamına gelmektedir.

Bu haberin program öğrencilerimize hayırlı olmasını dileyerek, bu önemli başarıda katkısı olan tüm akademik ve idari personelimizi de yürekten tebrik ederiz.

 

background image